لیسه گیری خودرو چیست؟ چه موقع نیاز به لیسه گیری خودرو می باشد؟ نحوه انجام آن چگونه است؟ و چه مزایایی برای خودرو دارد؟ لیسه گیری خودرو (Polishing a car) یکی از کارهایی است که معمولا برای تعمیر بدنه، از بین بردن خراش های عمیق ایجاد شده برای خودرو استفاده می شود. یسه گیری یکی از فرایند هایی است که در حوزه ی صافکاری و رفع خراش های مختلف بر روی خودرو انجام می شود. لیسه گیری خودرو فرایندی دقیق است و باید توسط افراد متخصص و حرفه ای انجام شود خراش های ایجاد شده بر روی خودروها می توانند سطحی و یا عمیق باشند.
بدنه خودرو از 3 لایه فلزی ساخته شده است. در صورتی که خراش ها به لایه اول ضربه بزند، خراش سطحی و در صورتی که آسیب به لایه های دوم و سوم برسد، خراش عمیق می شود و نیاز به لیسه گیری دارد. همه چیز درباره ی لیسه گیری خودرو را در این مطلب گام به گام فرا می گیرید. پس با ما همراه باشید.
نحوه انجام لیسه گیری
همان طور که توضیح داده شد، اگر خراش های ایجاد شده به لایه های دوم و سوم فلزی ماشین برسند نیاز به انجام لیسه گیری دارید. معمولا اگر خراش عمیق باشد و به موقع برای انجام لیسه گیری اقدام نکنید، سبب می شود تا قسمتی از رنگ ماشین نیز بلند شود و نیاز به نقاشی کردن ماشین پیدا کنید. اما نحوه انجام لیسه گیری به چه صورت است و چگونه می توانید این کار را انجام دهید؟
برای انجام لیسه گیری اولین کاری که انجام می شود این است که قسمت دارای خراش به خوبی با استفاده از انواع مواد شوینده مخصوص پاکسازی شده و زمانی که تمامی ذرات ریز و گرد و غیار و رنگ های اضافی از این قسمت برداشته شد، در ریز نور خورشید و یا نور فرابنفش خورشید، عمق خراشی که بر روی بدنه ایجاد شده است را اندازه گیری می کنند.
در تعمیرات خودرو این موضوع را در نظر بگیرید. سپردن خودرو به یک تعمیرگاه قابل اعتماد با تعمیرکاران حرفهای کار سادهای نیست. زیرا عیب یابی و تعمیر خودروی شما در سریعترین زمان و با بیشترین دقت انجام شود. همچنین تعمیرگاه خودروهای لوکس باید تمامی امکانات سرویس و تعمیرات خودرو لوکس را داشته باشد.
پس از مشخص شدن عمق خراش لازم است تا کد رنگ خودرو نیز به درستی مشخص شود. در این مرحله با استفاده کردن از انواع بتونه های سنگی و همچنین با استفاده کردن از رنگ های خشک، خراش مورد نظر را پر می کنند. در این زمان رنگ و بتونه با یکدیگر ترکیب شده و توسط بدنه خودرو جذب می شود. این موضوع سبب می شود تا اولین مرحله با موفقیت طی شده و به سراغ مرحله اصلی یعنی عمل لیسه گیری برویم.
لیسه گیری یا لیسه کشی فرایندی است که انجام می شود تا رنگ های اضافی پاک شده و سطح خودرو همچون روز اول شود. گاهی اوقات ممکن است صافکار و یا نقاشی که در حال انجام کارهای خودرو شما است، از انجام لیسه کشی طفره رود و صرفا به انجام عمل پولیش اکتفا کند. فراموش نکنید که پولیش زدن بدون لیسه کشی می تواند سبب شود تا رنگ ناحیه مورد نظر اطراف خراش شما کدر شده و کاملا بر روی ظاهر خودروی شما تاثیر بگذارد.
همان طور که گفته شد در لیسه کشی باید حتما پس از انجام لیسه گیری از پولیش های جامد خشک استفاده کنید و به این ترتیب سطح خودرو را کاملا برق انداخته و محل خراش را کاملا پوشش دهید. اگر پولیش زدن خودرو به درستی انجام نشود، ممکن است سبب شود که لیسه گیری انجام شده کاملا در معرض دید باشد و رنگ خودرو را به شکل نادرستی دربیاورد.
مسئله مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد آن است که پولیش مورد استفاده می تواند بر اساس رنگ خودرو شما تعیین شود تا آسیبی به رنگ نرسانده و بتواند سبب شود که بهترین ظاهر را برای خودرو خود داشته باشید.
جمع بندی
لیسه گیری خودرو می تواند خراش های عمیق ایجاد شده بر روی بدنه خودرو را از بین ببرد و به همین دلیل نیز می تواند یکی از موارد مهمی باشد که معمولا افراد برای درست کردن وضعیت بدنه خودروی خود از آن استفاده می کنند. کار لیسه گیری و تعمیر خودرو در تعمیرگاه خودروهای لوکس به سادگی و با نهایت دقت و ظرافت انجام می شود که می تواند در نتیجه ماشین شما را همچون روز اول کند.