واشر سرسیلندر در بین بلوک سیلندر و سرسیلندر قرار میگیرد و وظایف مختلفی از جمله آببندی (جلوگیری از نشت گاز و آب)، هدایت صحیح آب و روغن و همچنین جلوگیری از اختلاط آنها را بر عهده دارد. سوال اینجاست که اگر واشر بسوزد چه اتفاقی میافتد؟ آیا این اتفاق نتیجه بیدقتی است یا صرفا به علت بدشانسی رخ میدهد؟ در ادامه این مطلب به بررسی مهمترین عوامل سوختن واشر سرسیلندر (Burning cylinder head gasket) خودرو و نحوه تعمیر آن میپردازیم.
واشر سرسیلندر چیست؟
واشر سرسیلندر یک قطعه ضروری است که با قرار گرفتن در بین سر سیلندر و سیلندر از بروز مشکلاتی مثل نشت گاز و آب، برخورد حرارت مستقیم به سر سیلندر و… جلوگیری میکند. این واشر میتواند تا حرارت 6000 درجه سانتیگراد را تحمل کند. این قطعه در انواع و اقسام مختلفی تولید میشود که بسته به نوع وسایل نقلیه انتخاب میشوند.
مهم ترین عوامل سوختن واشر سرسیلندر خودرو
دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است به سوختن واشر سرسیلندر منجر شوند؛ برای مثال کم شدن آب رادیاتور و جوش آوردن از جمله عوامل رایج در سوختن این قطعه به شمار میروند. همچنین گاها دیده شده است که یک غفلت ساده در بستن نادرست واشر سرسیلندر به سوختن آن منتهی شده است. دقت داشته باشید که واشر باید کاملا صاف بسته شود، به نحوی که کلمه top روی واشر در بالا و سمت مسی واشر رو به پایین و روی بلوک سیلندر قرار بگیرد. سوختن واشر سرسیلندر ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله رایجترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- حرارت بالای موتور به علت گاز دادن های شدید و طولانی در حالت درجا
- پیچیده شدن شیلنگ ورودی و خروجی آب
- بسته شدن مجرای آب در موتور
- کمبود آب در رادیاتور
- خراب بودن واترپمپ
- ایراد در ترموستات
علائم سوختن واشر سرسیلندر
اگر واشر سرسیلندر خودرو از شانس بد یا به خاطر بیدقتی راننده بسوزد با علائمی همراه میشود که برخی از رایجترین آنها عبارت هستند از:
- حرارت بسیار زیاد موتور در زمانی کوتاه
- مخلوط شدن روغن در آب رادیاتور
- شیری شدن رنگ روغن موتور
- روشن شدن چراغ چک
- جوش آمدن خودرو
- بد کار کردن موتور
- خرابی پمپ روغن
به غیر از موارد بالا نشانه هایی مثل خروج آب از اگزوز یا ورود کمپرس در داخل رادیاتور از دیگر علائم رایج سوختن واشر سرسیلندر (Burning cylinder head gasket) به شمار میروند. همچنین اگر صبحها خودروی شما دیر روشن میشود و بعد از روشن شدن نیز موتور خودرو شروع به لرزیدن کرده و دود سفید از آن خارج میشود، بهتر است فورا جهت تعمیر موتور خودرو یا تعویض واشر به یک تعمیرگاه حرفهای مثل تعمیرگاه سورنا در غرب تهران مراجعه فرمایید.
آموزش تعمیر واشر سرسیلندر
شما میتوانید خودتان جهت رفع این مشکل اقدام نمایید، اما پیشنهاد ما مراجعه به یک متخصص است. چرا که اگر واشر را به درستی آببندی نکنید، با مشکل نشتی آب از کانال آب یا روغن از کانال روغن مواجه خواهید شد. همچنین آب بندی واشر باید تا حدی دقیق باشد که هیچ گازی از محفظه احتراق فرار نکند؛ از این گذشته یک اشتباه کوچک در این عمل ممکن است حتی به سوختن موتور نیز منتهی شود! از جمله مهمترین نکات فنی:
- دقت کنید که پیچ های سرسیلندر به اندازه کافی سفت شوند، اما نه به حدی که احتمال بریدن پیچها بالا رود.
- دقت کنید که عدم اجرای صحیح چسب مزدا و یا چسب آببندی سرسیلندر ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شود.
- کلمه top موجود بر روی واشر، باید در بالا و سمت مسی واشر رو به پایین قرار بگیرد.
آیا از واشر سرسیلندر در موتور های برقی نیز استفاده می شود؟
اگر خودروی شما کاملا برقی باشد جواب «خیر» است، چرا که در چنین سیستمی خبری از آب و روغن نیست و بهطور دقیقتر سیلندر یا سر سیلندری وجود ندارد. اما اگر خودروی شما از نوع برقی بنزینی است، باید بدانید که به خاطر سیستم بنزینی این خودرو استفاده از واشر در موتور یک امر ضروری به شمار میرود.
سخن پایانی
تعمیرگاه تخصصی سورنا ارائه دهنده بهترین و باکیفیت ترین خدمات در زمینه انواع خودرو های بی ام و، پورشه، مرسدس بنز، ائودی، مازراتی و ولوو میباشد.