لوگو تعمیرگاه خودرو سورنا

گیرپاژ موتور چیست و چه علائمی دارد؟

گیرپاژ موتور چیست و چه علائمی دارد؟
گیرپاژ موتور چیست و چه علائمی دارد؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید

شاید تاکنون نام گیرپاژ موتور (Engine seizure) را شنیده باشید ولی این مشکل برای خودرو شما پیش نیامده باشد. از این اصطلاح در بین تعمیرکاران اتومبیل معمولا استفاده می‌شود که در واقع به معنی سوختن موتور اتومبیل است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که دمای موتور بالا رود و سیلندرها خنک نشوند. در این حالت خنک نشدن سیلندرها باعث منبسط شدن پیستون‌ها می‌‌شود که در نهایت گیرپاژ کردن خوردو را شاهد هستیم.

باید گفت که گیرپاژ یکی از مشکلات نادر در خودرو است و نام دیگر این مشکل در اصطلاح قفل شدن موتور بوده که طی آن یاتاقان‌های میل لنگ خودرو به شاتون‌ها می‌چسبند و باعث به وجود آمدن خرابی‌های اساسی در خودرو می‌گردند. در این مقاله از وب‌سایت سورنا در مورد صفر تا صد گیرپاژ موتور و تمامی علائمی آن صحبت خواهیم کرد، اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره گیرپاژ هستید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

گیرپاژ موتور چیست؟

گیرپاژ موتور چیست؟
گیرپاژ موتور چیست؟

گیرپاژ موتور یکی از اصطلاحات رایج در بین تعمیرکاران است که از آن تحت عنوان قفل شدن موتور هم یاد می‌شود. زمانی اتفاق می‌افتد که دمای موتور بسیار بالا می‌رود و سیلندرها قادر به خنک شدن نیستند، در نتیجه این عمل پیستون‌ها منبسط می‌گردند و در اصطلاح موتور گیرپاژ می‌کند.

ساده‌ترین راه تشخیص اینکه موتور ماشین شما قفل کرده یا نه انجام یک تست ساده است، برای این کار اگر خودرو شما دارای دنده دستی بوده آن را بر روی دنده پنج بگذارید و ماشین را هل دهید، اگر ماشین حرکت کرد که خودرو شما سالم است و اگر حرکت ننمود نشان‌دهنده گیرپاژ کردن موتور است.

عوامل زمینه‌ساز در گیرپاژ موتور خودرو

دسته‌ای از عوامل در گیرپاژ موتور که برای تعمیر موتور باید به ان توجه شود دخیل هستند که به شرح زیر می‌باشند:

  • بالا بودن دور موتور در زمان رانندگی
  • عدم تعویض به موقع روغن موتور
  • وجود نشتی روغن در موتور اتومبیل
  • وجود خرابی در سیستم خنک‌کننده خودرو و رادیاتور
  • روشن بودن چراغ روغن و یا چک در اثر کمبود روغن و آب در خودرو
  • نفوذ بیش از اندازه آب به داخل موتور خودرو

علائم گیرپاژ موتور خودرو

علائم گیرپاژ موتور خودرو

قفل کردن موتور همیشه همراه با علائمی است که شما با توجه به آن‌ها می‌توانید سریعاً خودرو خود را به تعمیرگاه منتقل کنید تا از بروز آسیب‌های بیشتر به خودرو جلوگیری نمایید. این علائم عبارت‌اند از:

روشن شدن چراغ چک

از عوامل ایجاد گیرپاژ موتور خودرو نبود آب و روغن کافی در ماشین است که شما از طریق آمپر موجود قادر خواهید بود میزان آن را چک نمایید، در صورت بدتر شدن شرایط چراغ چک خودرو روشن می‌شود. روشن شدن چراغ چک از علائم اولیه گیرپاژ کردن خودرو است.

خروج دود سفید مایل به آبی از اگزوز خودرو

خروج دود سفید مایل به آبی از نشانه‌های گیرپاژ کردن موتور است، در صورتی که در مراحل اولیه بعد از مشاهده این دود، ماشین برای تعمیر به تعمیرگاه منتقل نشود، موتور ماشین خواهد سوخت.

یاتاقان زدن موتور خودرو

درگیر شدن یاتاقان‌ها باعث می‌شود که موتور ماشین قفل گردد و نیاز به تعمیر موتور باشد.  توجه داشته باشید که یکی از مهم‌ترین قطعات هر خودرو موتور آن است. پس اگر موتور دچار عیب شود تمامی ماشین دچار مشکل می‌شود و از کار می‌افتد. علاوه بر این موتور یکی از پیچیده‌ترین قطعات خودرو است و در صورت بروز مشکل، تعمیر موتور  بسیار سخت است و باید زیر نظر متخصصان حرفه ای تعمیر شود.

دلایل گیرپاژ موتور چیست؟

قفل شدن پیستون در سیلندر باعث گیرپاژ کردن موتور می‌شود. دلایل مختلفی باعث به وجود آمدن چنین مشکلی خواهد شد که در ادامه آن‌ها را بیان نموده‌ایم:

  1. میزان روغن موتور کم می‌شود به همین دلیل پیستون‌ها خشک به فعالیت می‌پردازند که این امر باعث داغ شدن آن‌ها می‌گردد و شاتون در داخل رینگ پیستون گیر می‌نماید.
  2. پایین بودن کیفیت روغن موتور هم نیز می‌تواند یکی از دلایل گیرپاژ موتور باشد.
  3. کم شدن میزان آب داخل رادیاتور ماشین نیز بسیار مهم است، باید همیشه از طریق آمپر داخل ماشین میزان آب رادیاتور را چک نمود.
  4. روانکاری نامناسب اصلی‌ترین عامل قفل کردن موتور خودرو است.

خلاصه

بسیاری از افراد اطلاعات بسیار کمی در مورد مشکلات خودرو دارند، اگر شما هم از این دست افراد هستید و نمی‌دانید دلایل لرزش فرمان خودرو چیست؟ یا گیرپاژ موتور به چه معنا است؟ می‌توانید برای کسب آگاهی بیشتر مقالات سورنا را مطالعه نمایید.

 از جمله خرابی‌های مربوط به خودروها گیرپاژ کردن موتور است. اگر فرد به یک سری علائم موجود در خودرو خود دقت نماید می‌تواند در همان مراحل اولیه با مراجعه به تعمیرگاه خودرو­های لوکس مشکل را در همان مراحل اولیه حل و از گیرپاژ کردن موتور خودرو خود جلوگیری نماید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید
مقالات مشابه