سر خوردن صفحه کلاچ (Clutch bearing replacement) مشکلی است که اگر به موقع شناسایی نشود، ممکن است آسیبی جدی به دیگر بخش های خودرو نیز وارد کند و در نهایت هزینه سنگینی را بر دوش راننده بگذارد. در ادامه این مطلب قصد داریم به علائم و دلایل سر خوردن صفحه کلاچ بپردازیم و با یکدیگر نحوه حل این مشکل را بررسی کنیم.
علائم سر خوردن صفحه کلاچ و خرابی آن
در زمان سر خوردن صفحه کلاچ یا خرابی آن گاهی دود صفحه کلاچ به رنگ سفید بیرون میآید. در مجموع خرابی صفحه کلاچ با نشانه های آشکاری همراه میشود. در ادامه به چند علامت قابل شناسایی در هنگام سر خوردن صفحه کلاچ اشاره خواهیم داشت؛ با ما همراه باشید.
بریدن سیم صفحه کلاچ
دلایل مختلفی هستند که میتوانند به سفتی کلاچ و در نتیجه بریدن آن منجر شوند. در برخی موارد میتوان جهت نرم کردن سفتی کلاچ از کیت نرم کننده یا سیم کلاچ طبی استفاده کرد. اما در برخی موارد بنا به یکی از دلایل زیر بریدن سیم کلاچ رخ میدهد:
- عدم استفاده از سرویس های دورهای خودرو
- کیفیت پایین یا خرابی صفحه کلاچ خودرو
- دمونتاژ شدن سیم به علت کیفیت پایین
- رانندگی مداوم در مناطق بیابانی
- رانندگی غیراستاندارد
علت شکستن فنر صفحه کلاچ
شکستن فنر صفحه کلاچ ممکن است با علائمی مثل صدای تلق تلق همراه شود؛ شکستن فنر کلاچ عمدتاً به دلایل زیر رخ میدهد:
- استفاده از دنده به جای ترمز دستی در هنگام پارک در سراشیبی
- نچرخیدن شفت هزار خار گیربکس و فلایویل در یک محور
- استفاده از دنده سنگین – به جای ترمز – در سراشیبی
- لقی بین هزار خاری شفت گیربکس و صفحه کلاچ
- خرابی یا تاب برداشتن بلبرینگ شفت هزار خار
- خوردگی و شکستگی دندانه های هزار خار
- هم راستا بسته نشدن موتور و گیربکس
- بار بیشازحد در خودرو
یکی از بهترین مراکز تعمیر جلوبندی خودرو های لوکس، تعمیرگاه سورنا میباشد که با عیب یابی و تعمیر انواع موتورهای توربو، توانسته است امروزه به درک عمیقی از حرکت خودرو و همچنین پارامترهای تأثیرگذار در آن دست پیدا کند. برای تعمیر جلوبندی این خودروی خارجی بهتر است که تعمیرگاه تخصصی این برند را انتخاب نمائید و خودروی خود را به متخصصین این کار بسپارید.
بوی صفحه کلاچ در سربالایی
سر خوردن صفحه کلاچ گاهی با بوی سوزش خصوصا در سربالایی همراه میشود. ممکن است در این زمان بویی شبیه به سوختن لاستیک را تجربه کنید. دلیل بروز این مشکل ممکن است به علت یکی از موارد زیر باشد:
- آسیاب شدن مواد اصطکاکی در سطح جفت چرخ طیار
- گاز دادن زیاد در هنگام نیم کلاچ و سربالایی
- لغزیدن صفحه کلاچ بین دیسک و فلایویل
تست خرابی صفحه کلاچ
روش های مختلفی برای تست خرابی صفحه کلاچ وجود دارد که عبارت هستند از:
- زمانی که خودرو در حال سکون است، آن را در دنده دو قرار دهید و سپس شروع به گاز دادن کنید. اگر خودرو خاموش کند، به این معناست که صفحه کلاچ نیاز به تعویض دارد. هر چند که این روش چندان دقیق نیست.
- در صورت سر خوردن صفحه کلاچ در سربالاییها، خودروی شما با کاهش نیروی شدیدی همراه میشود؛ این اتفاق به معنای تمام شدن صفحه کلاچ میباشد.
- در حالت سوم اگر در سرعت 20 و 30 کیلومتر خودرو را در دنده 4 قرار دهید و پدال گاز را تا انتها فشار دهید، ممکن است خودروی شما به صدا بیفتد. اگر خودرو به صدا افتاد باید جهت تعویض صفحه کلاچ اقدام کنید، در غیر این صورت این قطعه سالم است و به مشکل سرخوردن صفحه کلاچ دچار نشده است.
- یک روش دیگر برای تست خرابی این قطعه از طریق تست دنده است. اگر دنده یک و عقب خودرو به سختی جا میخورد ممکن است خودرو به مشکل سر خوردن صفحه کلاچ دچار شده باشد. هر چند اگر این موضوع در مورد تمام دندهها صدق میکند، احتمال دارد روغن گیربکس تمام شده باشد.
- لرزش بدنه خودرو در زمانی که ماشین روی دنده یک است و در حالت سکون قرار دارد یکی از نشانه های خرابی صفحه کلاچ میباشد. در نظر داشته باشید که لرزش کم عادی است اما اگر لرزش موتور بیش از حد باشد، دلیلی بر این امر است.
وقتی صفحه کلاچ تمام میشود چه کنیم ؟
در صورت تمام شدن کلاچ قبل از هر چیز سعی کنید خودرو را حرکت نداده و در محلی ثابت قرار دهید. سپس میتوانید با مراجعه به یک تعمیرگاه معتبر، برای حل مشکل سر خوردن صفحه کلاچ و تعویض این قطعه اقدام کنید. فرآیند تعویض صفحه کلاچ نیازمند رعایت نکات ایمنی و استفاده از ابزارآلات مختلفی میباشد. همچنین پیشنهاد میشود در این فرآیند به تعویض روغن و گریس نیز بپردازید تا از خرابی زودرس کلاچ جدید جلوگیری شود. همچنین رسیدگی به اعوجاج چرخ طیار را نیز فراموش نکنید.
سخن پایانی
تعمیرگاه تخصصی سورنا ارائهدهنده بهترین و باکیفیتترین خدمات در زمینه انواع خودروهای بی ام و، پورشه، مرسدس بنز، ائودی، مازاراتی و ولو میباشد.