جوش آوردن ماشین (Radiator boiling over) یکی از شایع ترین معضلاتی است که برای بیشتر خودروها اتفاق میافتد. چون سیستم خنک کننده ماشین با ایجاد کوچک ترین مشکل به درستی کار نمیکند. در نتیجه دمای مایع خنک کننده ماشین بالا میرود و موتور به اصطلاح جوش میآورد. اگر چه جوش آوردن ماشین مشکل بزرگی نیست اما جوش آمدن آب رادیاتور و در نتیجه افزایش بیش از اندازه دمای موتور خودرو میتواند ضررهای جبران ناپذیری را برای ماشین شما به وجود آورد.
پس برای بررسی کامل عوامل جوش آوردن ماشین و راههای رفع جوش آمدن ماشین تا پایان این مقاله از تعمیرگاه تخصصی سورنا همراه ما باشید.
علت جوش آوردن ماشین چیست؟
زمانی که نقص کوچکی در سیستم خنک کننده ماشین شما وجود داشته باشد و باعث شود که این سیستم به طور صحیح کار نکند. یقیناً با رانندگی به مدت طولانی در مسیرهای سربالایی و استفاده زیاد از دنده های سنگین ماشین جوش میآورد. در برخی موارد رانندگی در ترافیک های طولانی و حتی بسته بودن جلو پنجره علت جوش آوردن ماشین میشود. ولی علت اصلی جوش آوردن خودرو فاکتورهای دیگری هم میتواند باشد که در ادامه شما را با برخی از این عوامل آشنا میکنیم.
خرابی رادیاتور ماشین
رایج ترین علت جوش آوردن ماشین در حالت درجا و حتی علت جوش آوردن ماشین در هوای سرد، خرابی رادیاتور است. اگر رادیاتور دچار گرفتگی، شکستگی، ترک خوردگی و یا حتی کج شدن پره ها شده باشد مطمئناً دمای مایع خنک کننده بالا میرود و موتور جوش میآورد.
درست کار نکردن فن رادیاتور
چنانچه عملکرد فن رادیاتور دچار اختلال شود دمای موتور به اندازه کافی کاهش پیدا نمیکند در نتیجه موتور ماشین جوش میآورد.
گرفتگی در مسیر حرکت آب
زمانی که مسیر آب رادیاتور با قطعات زنگ زده، رسوب، گرد و خاک و غیره مسدود شود بعد از مدتی عملکرد سیستم خنک کننده مختل خواهد شود پس در نهایت دمای موتور بالا رفته و باعث جوش آوردن ماشین میشود.
مصرف مایع خنک کننده نامناسب
بیکیفیت بودن آب درون رادیاتور جزو یکی دیگر از عوامل جوش آوردن ماشین به شمار میآید. اگر نقطه جوش آب رادیاتور کمتر از ۱۰۰ درجه سانتیگراد باشد در نتیجه آب رادیاتور سریع جوش آمده و دمای موتور ماشین را بالا میبرد.
نشتی در سیستم خنک کننده
اگر با عیب یابی کامل خودرو متوجه خرابی اتصالات و کابل ها در سیستم خنک کننده خودرو شدید. مطمئن باشید که مایع خنک کننده به خوبی نمیتواند دمای موتور را کاهش دهد.
خرابی پمپ آب یا واتر پمپ
وظیفه اصلی واتر پمپ به گردش درآوردن آب رادیاتور است. پس اگر به هر دلیلی واتر پمپ خراب شود بعد از خرابی این قطعه از خودرو منتظر جوش آوردن ماشین باشید.
خرابی ترموستات
ترموستات خودرو با اندازه گیری و بررسی دمای آب رادیاتور سرعت گردش آب را کنترل میکند. حالا تصور کنید که ترموستات دچار مشکل شود و در زمان بالا رفتن دمای موتور برعکس عمل کند و مانع از گردش آب شود. در چنین وضعیتی حتماً جوش آوردن ماشین اتفاق میافتد.
راههای رفع جوش آوردن ماشین
در صورتی که ماشین شما جوش آورد باید اقدامات مهمی را انجام دهید. چون در این وضعیت احتمال دارد که رینگ به دیواره سیلندر بچسبد و موتور خودرو به اصطلاح جام کند. پس اگر راههای رفع جوش آوردن خودرو را بلد نباشید ممکن است یک جوش آوردن ساده خسارتهای سنگینی را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل برای رفع عوارض جوش آوردن خودرو یکسری اقدامات را جدی بگیرید. برخی از این کارهای ضروری به شرح ذیل است.
- چنانچه کولر خودرو روشن است سریعاً کولر را خاموشکنید.
- شیشه های ماشین را پایین بکشید.
- چنانچه در ترافیک هستید به سرعت دنده را خلاص کنید و مقدار کمی پایتان را روی پدال گاز فشار دهید تا سرعت فن رادیاتور بالا برود.
- هیچ گاه یکدفعه ماشین را خاموش نکنید چون ماشین جام میکند.
- با احتیاط کاپوت ماشین را بالا بزنید.
- در اولین فرصت بخاری ماشین را روشن کنید. این کار باعث میشود تا گرمای موتور به درون کابین وارد شود.
- تحت هیچ شرایطی نزدیک رادیاتور نشوید چون ممکن است آب جوش از درون رادیاتور با فشار زیادی به بیرون پاشیده شود. هنگامی که ماشین خلاص است مقداری آب درون منبع آب موتور بریزید.
سخن پایانی
گاهی اوقات موتور خودرو جوش آورده و دردسرهایی را به وجود میآورد. اگر علت جوش آوردن ماشین را بررسی نکنید و به موقع اقدامات لازم را برای رفع جوش آوردن خودرو انجام ندهید ممکن است که واشر سر سیلندر بسوزد و هزینه های بسیاری را برایتان پیش آورد. پس همیشه با کمک تعمیرکاران تخصصی و مجاز ماشین های خارجی و ایرانی عملکرد موتور را تنظیم کنید و کیفیت روغن موتور ماشینتان را بررسی نمایید. اگر به دنبال یک مرکز تخصصی برای تعمیر و تنظیم خودروی خود هستید ما در تعمیرگاه تخصصی سورنا میتوانیم باکیفیت ترین خدمات در زمینه انواع خودروهای لوکس مثل بی ام و پورشه، مرسدس بنز، ائودی، مازاراتی و ولو را خدمتتان ارائه دهیم.