لوگو تعمیرگاه خودرو سورنا

مهمترین تفاوت پولیش و واکس خودرو چیست ؟ بررسی مزایا و معایب هر روش

تفاوت پولیش و واکس خودرو
مهمترین تفاوت پولیش و واکس خودرو چیست ؟ بررسی مزایا و معایب هر روش
آنچه در این مقاله می‌خوانید

واکس و پولیش خودرو دو محصول کاربردی هستند که با هدف حفظ زیبایی و حذف عیوب کوچک از روی بدنه خودرو استفاده می‌شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی این دو محصول بپردازیم و به درک درستی از تفاوت پولیش و واکس خودرو (The difference between car polish and wax) دست پیدا کنیم.

پولیش خودرو چیست؟

پولیش ماده‌ای ساینده به شمار می‌رود که مانند سنباده دارای خواص لایه‌برداری می‌باشد. درون پولیش خودرو دانه های ریزی به کار رفته که با ساییده شدن بر روی سطح بدنه، لایه نازکی از رنگ را برمی‌دارند. با استفاده از پولیش می‌توان خط و خش خودرو را از بین برد و بدنه آن را برق کرد. در ادامه این متن خیلی مختصر به بررسی واکس خودرو نیز می‌پردازیم و سپس تفاوت پولیش و واکس خودرو را زیر ذره‌بین می‌بریم.

«پویش خودرو تنها لایه نازکی از رنگ بدنه‌ی خودرو را برمی‌دارد و کوچک‌ترین آسیبی به بدنه وارد نمی‌کند؛ با این حال پیشنهاد می‌شود پولیشی را خریداری نمایید که از کمتری میزان پارافین یا سیلیکون برخوردار باشد.»

پولیش‌ها در رنگ های مختلفی تولید می‌شوند و شما باید رنگ پولیش را متناسب با کد رنگ خودروی خود انتخاب نمایید. همچنین پولیش‌ها بر اساس میزان قدرت لایه‌برداری در شماره های مختلفی تولید می‌شوند. هر چه شماره‌ی آن کوچک‌تر باشد، آن پولیش زبرتر و هر چه شماره آن بزرگ‌تر باشد نرم‌تر است. در ادامه با مقایسه این دو محصول به درک درستی از تفاوت پولیش و واکس خودرو دست خواهیم یافت.

واکس خودرو چیست؟

هدف از اعمال واکس بر روی بدنه‌ی خودرو حفاظت از رنگ آن است. واکس خودرو با ایجاد یک لایه محافظ مانعی بین بدنه و محیط بیرون ایجاد می‌کند تا از تماس ذرات گرد و خاک، تشعشعات قوی، نور شدید یا رطوبت با بدنه جلوگیری شود. حال تفاوت پولیش و واکس خودرو کاملا روشن است؛ پولیش با هدف زیبایی و واکس با هدف حفاظت (با کمی اثر ظاهری مثبت) استفاده می‌شود.

واکس خودرو در انواع مختلفی از جمله واکس نرم، واکس سخت و واکس مایع تولید می‌شود. نوع مایع ساده‌ترین نوع موجود برای جلا دادن بدنه به شمار می‌رود، اما از ماندگاری کمی برخوردار است. از طرفی عمر واکس نرم کمی بیشتر از مایع است و در نهایت واکس سخت را داریم که دارای بیشترین میزان ماندگاری می‌باشد. در ادامه این مطلب به‌طور دقیق‌تر با یک مقایسه مختصر و مفید، به بررسی تفاوت پولیش و واکس خودرو می‌پردازیم.

واکس خودرو چیست؟

تفاوت پولیش و واکس خودرو

  • شاید مهم‌ترین تفاوت پولیش و واکس خودرو در این است که واکس خودرو به عنوان یک لایه محافظ عمل می‌کند، اما پولیش خودرو با از بین بردن عیوب ظاهری، زیبایی خودروی شما را بهبود می‌بخشد.
  • واکس خودرو اثر آب‌گریز ایجاد می‌کند و قادر به دفع آب، کثیفی و دیگر آلاینده‌ها می‌باشد. اما پولیش خودرو حاوی ذرات میکرو ساینده (اکسید آلومینیوم) بوده که رنگ را جلا می‌دهد و سطح بدنه را صاف می‌کند.
  • هر چند که واکس خودرو با ایجاد یک روکش براق، ظاهر خودرو را نیز بهبود می‌بخشد. اما پولیش خودرو سطح درخشش و براقیت خودروی شما را دو چندان می‌کند.
  • واکس خودرو می‌تواند تا چندین ماه دوام بیاورد. از طرفی استفاده مدام از پولیش خودرو ممکن است به رنگ خودرو آسیب وارد کند.
  • استفاده از واکس خودرو در مقایسه با پولیش خودرو آسان‌تر است و شما می‌توانید به راحتی از آن استفاده کنید. تفاوت پولیش و واکس خودرو در این مورد بسیار قابل‌توجه است.
  • واکس خودرو در انواع مختلفی مثل واکس طبیعی، مصنوعی یا واکس سرامیکی تولید می‌شود. اما پولیش خودرو معمولا در مواردی مثل مواد پولیش، دستگاه و نوع پرداخت دسته‌بندی می‌شود.

آموزش استفاده از واکس و پولیش

اولین قدم جهت استفاده از واکس یا پولیش با شستشوی خودرو آغاز می‌شود. پس از شستشو باید اندکی صبر کنید تا بدنه خودرو به‌طور کامل خشک شود. در این خصوص می‌توانید از پارچه‌ای نرم و تمیز جهت خشک کردن خودرو استفاده کنید. در ادامه باید دو پارچه‌ی نرم و تمیز حاضر کنید؛ یک پارچه برای مالیدن پولیش یا واکس و پارچه دوم برای پاک کردن اضافات آن از سطح بدنه استفاده می‌شود.

جهت استفاده از پولیش می‌توانید به جای آنکه پد پولیش را بر روی دستگاه نصب کنید، به صورت دستی از آن استفاده کنید. پد را با حرکت های دایره‌ای شکل و با فشاری ثابت به بدنه‌ی خودرو بکشید. این فرآیند عملکرد دستگاه را شبیه‌سازی می‌کند. همچنین استفاده از دست‌کش جهت پولیش دستی را نیز فراموش نکنید.

آموزش استفاده از واکس و پولیش

4 زمانی که به پولیش کاری نیاز است

  1. ماتی رنگ بدنه: اگر بدنه‌ی خودرو به هیچ خط و خشی دچار نشده اما به دلایلی فقط کدر و مات شده است، می‌توانید از پولیش خودرو استفاده کنید.
  2. سوختگی رنگ: زمانی که بدنه‌ی خودرو به علت نور خورشید یا حرارت بالا به هر شکلی از آسیب و سوختگی دچار شده است.
  3. اثرات شیمیایی: عواملی مثل باران های اسیدی، فضولات پرندگان، شوینده های نامناسب و… ممکن است برخی اثرات شیمیایی یا لکه های قوی بر روی بدنه ایجاد کنند. در چنین زمانی می‌توان از پولیش خودرو بیشترین استفاده را داشت.
  4. خراش های سطحی و عمقی: اگر خراش‌ها عمیق نباشند، می‌توان با استفاده از پولیش حرفه‌ای خودرو، خراش های ایجاد شده را محو نمود.

سخن پایانی

در این مطلب با تفاوت پولیش و واکس خودرو و مزایا و معایب هر روش آشنا شدید. خوب است بدانید که تعمیرگاه سورنا ارائه‌دهنده بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات در زمینه تعمیرات و زیبایی انواع خودروهای بی ام و، پورشه، مرسدس بنز، ائودی، مازاراتی و ولو می‌باشد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید
مقالات مشابه